Imate pitanje?  Kontaktirajte nas na: info@whoiswhoinit.com 

IT INFRASTRUCTURE

Izdvojena IT infrastructure rješenja

IZDVOJENO
IT INFRA. - IT infrastructure
IZDVOJENO
IT INFRA. - IT infrastructure

IT infrastructure (Comping)

Comping u ponudi svojih infrastrukturnih rješenja nudi sljedeća infrastrukturna rješenja:

Detalji

Comping u ponudi svojih infrastrukturnih rješenja nudi sljedeća infrastrukturna rješenja:

 • Virtualizaciju infrastrukture
 • Komunikaciju i kolaboraciju
 • Sigurnu pohranu podataka i arhiviranje
 • Mrežna rješenja
 • IT sigurnost

Comping u svom poslovanju nudi i usluge IT podrške:

 • Održavanje IT infrastrukture
 • Planiranje i savjetovanje
 • Izradu projekata

KLJUČNA PREDNOST PROIZVODA: Ponuda infrastrukturnih rješenja kreirane su na način da pomognu ostvariti vaše ciljeve. Jedinstvena kombinacija tehnologije, znanja i iskustva. Comping ima gotovo 100 ICT stručnjaka, 700 certifikata i više od 20 kompetencija.

KOMPETITIVNOST: Comping korisnicima pruža cjelovit pristup od planiranja do realizacije. Rješenja su temeljena na kombinaciji poznavanja tehnologije, razumijevanja poslovnog okruženja i inovacija potpomognuta alatima, metodologijama i najboljom poslovnom praksom.

KORIŠTENE TEHNOLOGIJE: HPE, HP Inc. Microsoft, RedHat, IBM, SunTech, Aruba, VmWare, Veeam, Antemeta, Infosys, Salviol, Zerto, ReversingLabs.

 
 


Galerija slika

Dodatne informacije

COMPING d.o.o.


Zagreb Heinzelova 70

Comping fotografije HQ 29lkklk

Multidisciplinarnost i visoka razina certificiranosti odlikuje naš IT INFRASTRUCTURE

Intervju: Josip Cvjetković, Consulting and services director

 1. Koje su glavne prednosti vaše tvrtke u razvoju i implementaciji IT INFRASTRUCTURE rješenja?

Comping je jedan od vodećih sistemskih integratora u Republici Hrvatskoj koji je stručnošću i bogatim iskustvom zaradio vjernost brojnih klijenata. Dugi niz godina radimo na najzahtjevnijim IT projektima i iznimno smo uspješni kako u javnom, tako i u privatnom sektoru. Možemo se pohvaliti isporukom vrhunskih rješenja u ključnim okolinama, jer zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu, odlično poznajemo njihove specifičnosti.

 2. Možete li predstaviti kompetencije vašeg tima i zašto je baš vaša tvrtka prava adresa za IT INFRASTRUCTURE rješenja?

Što se tiče našeg tima, posebno smo ponosni na činjenicu da imamo minimalan odljev kadrova u našoj tvrtki. To je pokazatelj da raspolažemo sa zadovoljnim i kompetentnim timovima koji projekte odrađuju i isporučuju kvalitetno i na vrijeme, od početka do kraja. Nadalje, IT INFRASTRUCTURE rješenja u pravilu zahtijevaju multidisciplinarnost i veoma visoku razinu certificiranosti koju manje IT kompanije često ne mogu osigurati. Da bi projekt bio uspješan, na vrijeme završen i dobro iskomuniciran korisniku, potrebni su vrhunski mrežni i sigurnosni stručnjaci koji moraju usko surađivati s ekspertima za hardware, stručnjacima za operativne sustave,  stručnjacima za baze podataka, voditeljima projekata itd. Ne možemo zaboraviti ni sveprisutni cloud koji polako postaje sastavni dio modernih informacijskih sustava, također ima svojih specifičnosti te zahtijeva veću dozu stručnosti nego što to odaje na prvi dojam.

3. Koje su glavne komparativne prednosti vašeg rješenja u odnosu na konkurenciju?

S obzirom na našu veličinu i multidisciplinarnost, jedan smo od rijetkih sistemskih integratora koji praktički sve ozbiljnije tehnologije na tržištu može pokriti in-house. Kako je širok spektar usluga i znanja naša konstanta, nije nam potrebno dodatno učenje niti certificiranje za različite projekte, što nam omogućuje da svaku uslugu možemo ponuditi po konkurentnoj cijeni. To postižemo zahvaljujući sustavnom ulaganju u vještine, edukaciju i certifikaciju vlastitih ljudi. Naravno, stečena teoretska znanja se potom primjenjuju u praksi. Takva strategija nam omogućava stalni razvoj i da smo ukorak s vremenom. Osim što ćemo isporučiti rješenje, preuzimamo potpunu odgovornost za njega, konstantno ga vrednujemo i unaprjeđujemo prema potrebi.

4. Na kojoj tehnologiji je bazirano vaše rješenje i na koji način je riješen sigurnosni aspekt?

IT infrastructure rješenja se uglavnom ne zasnivaju na jednoj konkretnoj tehnologiji. Osim toga, jedna će se tehnologija pokazati izvrsnom u sklopu jednog projekta i okruženja, dok će na drugom zakazati. Stoga je ključno učenje, stalni rad i objektivno vrednovanje naših aktivnosti, kako bi uvijek isporučili maksimum u datom trenutku. Iako smo još uvijek povezani s tradicionalnim „enterprise“ tehnologijama kao što su RISC serveri, monolitni i hibridni storage sustavi, većina novih poslova koje radimo su na neki način virtualizacijske tehnologije. Takve su nove tehnologije oslonjene na „standardni“ hardver koji se koristi kao procesna moć, a sve je ostalo dirigirano softverom. Sustavi koje implementiramo su klasične IaaS (Infrastructure as a Service) platforme, distribuirani sustavi za pohranu podataka te DevOps okoline za razvoj novih generacija aplikativnih rješenja (cloud born).

5. Koliko traje implementacija rješenja (kako se određuju/biraju moduli za klijenta) i na koji način se pruža korisnička podrška/održavanje/update nakon implementacije

Naši klijenti su uspješne kompanije u svojoj branši ili kompanije koje streme k izvrsnosti. IT infrastruktura je jedan od temelja njihovog razvoja i one ulaganje u svoju infrastrukturu gledaju kao na ulaganje u budućnost s gotovo potpunom eliminacijom rizika u toj infrastrukturi. Niti jedan klijent nije isti, stoga ogromnu pažnju pridajemo upoznavanju klijenta, njegovih poslovnih procesa i točnih očekivanja. To su najčešće zanemarivani dijelovi svakog projekta, a ključni su za uspjeh, kao i za zadovoljstvo krajnjeg korisnika. Ako se taj posao dobro odradi, puno je lakše uspješno izabrati module neophodne klijentu i napraviti kvalitetno IT infrastructure rješenje. Što se daljnjeg održavanja i korisničke podrške tiče, tu vladaju neke posebnosti za koje je potrebno poznavati tehnologiju, ali i vještine za komunikaciju s korisnicima prilikom pružanja podrške. Informatičari i neka druga struka jednostavno ne govore istim jezikom. Stoga CompING ima posebne ljude kojima je fokus korisnička podrška i „prevođenje“ nakon što je projekt završen i isporučen korisniku. Naravno da je komunikacija između tima koji je dizajnirao i isporučio sistem te tima koji obavlja korisničku podršku ključna za kontinuitet i nesmetan prijelaz iz faze projekta u fazu eventualnih kasnijih aktivnosti.

6. Na kojim sve platformama se može koristiti vaše IT INFRASTRUCTURE rješenje te u kojim sve zemljama/regijama nudite vašu uslugu?

CompING nastupa prvenstveno na svom domicilnom tržištu unutar RH te na tržištima susjednih zemalja. U zadnje vrijeme sve smo više orijentirani prema zemljama EU zbog jednostavnosti poslovanja. Naša infrastrukturna rješenja su u najvećoj mjeri rješenja „s kraja na kraj“. Mi nudimo i implementiramo rješenja po mjeri za svakog pojedinačnog korisnika. Takve platforme su najčešće (ali ne i isključivo) bazirane na VMware IaaS paleti produkata, Microsoft baziranim produktima, RedHat DevOps okolini, raznim sustavima za sigurnost, sustavima za upravljanje operativnim djelovanjima i sl.

 • Microsoft 2014; Partner of the year Winner ( Midmarket Solution Provider)
 • Microsoft 2015; Partner of the year Finalist ( Application Development)
 • 2015 Hewlett Packard& Microsoft EMEA Outstanding Frontline Partner Unified Communications collaboration systems
 • HPE Platinum partner 2015, 2016,2017
 • HP Partner First Platinum 2016, 2017
 • CEE, Israel and Russia Hybrid IT HPE Partner of the Year 2017

12 od 20 najvećih hrvatskih tvrtki 1500 nacionalnih i međunarodnih kupaca iz gotovo svih sektora: Financijske institucije Javne usluge i transporti Telekom Naftna industrija Vlada i javni sektor Automobilska industrija Turizam i ugostiteljstvo FMCG

CASE STUDY

COMPING - Studija slučaja: Modernizacija sustava glasovnih usluga implementacijom konvergentnog i unificiranog kolaboracijskog sustava

Zahtjevi i potrebe prepoprepoznate kod korisnika zahtijevale su inovativan pristup u kreiranju i implementaciji rješenja s obzirom na potrebu integracije s postojećim sustavima kao i s obzirom na potrebu zaštite postojećih investicija. U najranijem stadiju projekta prepoznati su izazovi, kao i svi potrebni koraci te potrebne akcije za njihovo rješavanje, što je bilo esencijalno važno prilikom identifikacije optimalnog poslovnog rješenja. Provjerene i dokazane Hewlett Packard Enterprise i Microsoft tehnologije ključni su čimbenici koji su posao Compingovog projektnog tima i inženjera učinili jednostavnijim i nadasve efikasnijim prilikom planiranja te pri samoj implementaciji poslovnog rješenja kod korisnika.

Izazovi

 • ↗ Integracija s postojećim telefonskim sustavima u svrhu očuvanja investicije i zbog kompatibilnosti s uređajima koji ne podržavaju konvergentnu mrežnu infrastrukturu
 • ↗ Migracija na novu uslugu bez prekida odnosno njezine nedostupnosti
 • ↗ Osiguranje visokog stupnja sigurnosti
 • ↗ Osiguranje novih usluga krajnjim korisnicima u smislu kvalitete servisa
 • ↗ Nadzor i upravljanje sustavom
 • ↗ Implementacija terminalnih uređaja koji ne zahtijevaju ili trebaju minimalnu edukaciju krajnjih korisnika
 • ↗ Proširenje komunikacijskog kanala uvođenjem usluge trenutnih poruka (IM), integracijom s postojećim imenicima i kalendarima u organizaciji
 • ↗ Implementacija konferencijskih i videokonferencijskih usluga u svrhu povećanja učinkovitosti te smanjivanja putnih troškova

Rješenje

Comping je ponudio rješenje prilagođeno i projektirano prema zahtjevima kupca na osnovu postojećeg stanja u telefonskoj i ICT okolini. Rješenje je bazirano na Microsoft Lync VoIP sustavu te HP opremi. Rješenje se sastojalo od dogradnje rubnog sloja mrežne infrastrukture koji je postavljen korištenjem HP preklopnika serije 2900 na brzine 1Gbps prema krajnjim uređajima te na brzine od 10Gbps prema distribucijskom sloju mrežne infrastrukture. U sklopu planiranja definirane su i potrebe za napajanjem krajnjih uređaja putem ethernet-a (PoE) te su ciljana mrežna čvorišta opremljena s preklopnicima iste serije koji posjeduju PoE funkcionalnosti. Implementacija mrežne infrastrukture, upravljanje novom opremom i postojećim heterogenim sustavima te praćenje performansi s kraja na kraj, obavljeno je korištenjem softverskog rješenja HP Intelligent Management Center (HP IMC). HP IMC se koristi za pregled i nadzor uređaja unutar mrežne infrastrukture po različitim vizualnim metodama, po uređaju, po IP adresnim shemama, po topologiji mreže, ili preko prilagođenih pogleda. Security Control Center se koristi za kontrolu dosljednosti postavki uređaja te se u slučaju neusklađenosti alarmiraju odgovorne osobe. Utvrđivanje zdravlja određenog uređaja obavlja se putem stranica s detaljima o uređaju, sadrži sažetak, detalje o povezanosti, podatke u stvarnom vremenu i opciju za Telnet / SSH na uređaj za mrežne inženjere. Sustav uključuje i funkcionalnost analize mrežnog prometa između čvorova za pregled mrežnog prometa i kako ga se konzumira od strane različitih aplikacija i korisnika. Kao serverska platforma sustavu Microsoft Lync korišteni su visokodostupni sustavi plošnih poslužitelja HP C7000 s pripadajućim poslužiteljima BL 460. Poslužiteljski sustavi korisnika su konsolidirani i samim time dijeljeni među raznim servisima te otporni na ispade pojedinih dijelova hardvera. Za terminalnu opremu kod krajnjeg korisnika sustava postavljeni su VoIP telefoni tvrtke HP koji su u potpunosti kompatibilni s instaliranim centralnim rješenjem Microsoft Lync, podržavaju sve tražene funkcionalnosti te zbog jednostavnosti upotrebe omogućavaju prijelaz na nove uređaje bez dodatne edukacije krajnjih korisnika.

Rezultat

Po implementaciji projekta je naručitelj sustava u produkcijskoj okolini imao obnovljeni rubni dio mrežne infrastrukture koja podržava instalirani sustav te osigurava dostatne mrežne kapacitete za sljedeće investicijsko razdoblje te ostavlja mogućnost implementacija novih tehnologija kao što su Software Defined Network (SDN). Krajnji su korisnici informacijskog i telefonskog sustava prešli na nove tehnologije i sustave bez potrebe za edukacijom te bez prekida u radu. Novi sustavi su integrirani u postojeće tehnologije, postojeće investicije su zaštićene a usluge krajnjim korisnicima su obogaćene novim tehnologijama. Korištenjem konvergirane IP komunikacije smanjena je kompleksnost fizičkih mrežnih vodova i pripadajućeg održavanja.

 

Popis IT tvrtki u Hrvatskoj

wk

Projekt WHOisWHOinIT je on-line platforma za detaljnu prezentaciju tvrtki, proizvoda, usluga i ljudi povezanih s hrvatskom IT industrijom.

 

Izjava o privatnosti

Kontaktirajte nas

Nositelj projekta za EMEA regiju

VIDI-TO d.o.o. Zagreb, Croatia, tel ++385 01 3096 676, fax ++385 01 3096 675
info@whoiswhoinit.com
Whoiswhoinit.com zaštićen je trademark. Sva prava su pridržana.
Luxembourg, EU

Newsletter

Primajte najnovije vijesti iz IT svijeta ....
I agree with the Privacy policy